10 keer help!

Ik wil altijd alles zelf doen en zelf kunnen. Hulp vragen doe ik niet graag. Toch zijn er een aantal dingen die ik echt niet zelf kan doen (of wil doen). 

help

 1. Dingen ophangen zoals lampen en planken. In het vorige huis heb ik zelf wat planken opgehangen. Het is me gelukt, maar volgens mij konden ze me tot in Spanje horen vloeken. Het hing gelukkig wel recht, niet helemaal waterpas, maar recht genoeg om er iets op te zetten.
 2. Fietsen repareren. Als mijn band lek is, ben ik al geneigd om een nieuwe fiets te kopen. Ik kan het niet. Wil het ook niet kunnen.
 3. Bedenken wat ik moet doen als er iets is met mijn auto. Ik snap ook wel dat ik naar een garage moet, maar op de een of andere manier kan ik dat op het ‘moment suprême’ nooit bedenken. Ik ga eerst mensen bellen om vervolgens tot de conclusie te komen dat ik toch echt naar de garage zal moeten gaan.
 4. Abonnementen en verzekeringen uitzoeken, vergelijken en afsluiten. Ik vind het verschrikkelijk. Ik weet dat je er veel geld mee kunt besparen, maar ik vind het zo’n gedoe. Ik betaal geloof ik liever iets meer, dan dat ik zelf alles moet gaan regelen. Gelukkig doet mijn vriend dit altijd.
 5. De belastingaangifte invullen. Ik heb economie gehad op de middelbare school, maar ik kan het nog steeds niet zelf. Het is mij niet duidelijk wat je wel en wat je niet mag opgeven. Gelukkig kan je je belastingaangifte tegenwoordig al ingevuld downloaden. Moet je het alleen zelf nog even ‘controleren’. Ja……
 6. Planten verzorgen. Ik heb echt geen ‘groene vingers’. Een paar keer per jaar komt mijn moeder langs om de tuin op te knappen. Ze legt dan alles heel lief uit, maar ik lijk het maar niet op te pikken. Ik doe echt wat me verteld is, maar toch laat ik ze verzuipen of juist uitdrogen.
 7. De tv aanzetten. We hebben inmiddels vier of vijf afstandsbedieningen liggen (ook wel ‘piepdozen’ genoemd) en ik snap niet meer welke voor wat dient. Ik kijk daarom ook geen tv als ik alleen thuis ben. Als ik echt iets wil zien, kijk ik het op mijn IPad.
 8. Beslissingen maken over grote uitgaven. Ik wil eerst altijd ‘goedkeuring’ hebben van mijn ouders of mijn vriend alvorens ik iets duurs koop. De laatste tijd gaat het iets beter, maar ik blijf het lastig vinden.
 9. Computerproblemen oplossen. Gelukkig heb ik een hele handige broer. Als ik door een foutje ineens een ‘Trojaans paard’ of iets dergelijks op mijn computer heb staan, kan mijn broer vanuit zijn huis mijn computer repareren. Top! Ik kan overigens meer niet zelf met de computer. Zo kan ik  niet fatsoenlijk een film of serie downloaden en werken in Excel vind ik een drama. Wat een rotprogramma is dat.
 10. Kleding repareren. Regelmatig vraagt mijn vriend of ik een knoop terug aan zijn jas wil zetten of een gaatje in zijn vest wil repareren. Ik roep altijd dat ik dat best voor hem wil doen, maar uiteindelijk is mijn moeder altijd degene die de reparaties daadwerkelijk uitvoert.

Dus, iedereen die me bij bovenstaande zaken altijd helpt of dingen voor me oplost en regelt, bedankt!

3 gedachtes over “10 keer help!

 1. Bij elk puntje die je omschrijft denk ik: he dat heb ik ook! Haha 🙂 Ik ben een drama met geldzaken en laat mijn man dat allemaal lekker regelen. Over auto’s moet je ook zeker niet bij mij wezen, en als er iets gerepareerd moet worden kan je dat veel beter aan iemand anders vragen haha 🙂

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s