Recept: Worteltaart / Carrot cake

worteltaart2Braaf heb ik de afgelopen weken mijn schoen gezet mét wortels én suikerklontjes voor Amerigo. Ik vermoed dat ik niet lief geweest ben dit jaar, want Amerigo heeft mijn schoen steeds overgeslagen. Gevolg: een heleboel wortels en suiker over. Wat doe je dan? Juist, er een cake van bakken.

Carrot cake lijkt een grote trend te zijn. Op iedere blog, in ieder tijdschrift en in ieder kookboek kun je wel een recept vinden, maar ik had er nog nooit een gebakken. Na vele recepten bekeken te hebben, besloot ik maar voor een simpele variant te gaan en er een eigen draai aan te geven. Een beetje van mezelf en een beetje van… nee niet van Maggi, maar van de Appie.

worteltaart1

De ingrediënten:

 • 300 gram wortelen
 • 200 gram boter
 • 150 gram kristalsuiker
 • 2 eieren
 • 200 gram zelfrijzend bakmeel
 • 2 handjes rozijnen
 • Een klein bakje roomkaas (Mascarpone)
 • Poedersuiker
 • Klein beetje sinaasappelsap
 • Walnoten

Overige benodigdheden:

 • Bakblik of springvorm
 • Oven
 • Mixer of garde
 • Rasp / keukenmachine
 • Keukenweegschaal
 • Kom

worteltaart3

Wat moet je doen?

 1. Verwarm eerst de oven voor op 175 graden en vet alvast je bakblik in.
 2. Rasp je wortelen.
 3. Meng de boter, de eieren, de suiker en de wortelrasp.
 4. Voeg het bakmeel toe. Eigenlijk moet je dit eerst wel even zeven…. Mix alles goed door elkaar.
 5. Roer de rozijnen door het beslag en voeg eventueel wat stukjes walnoten toe. Ik heb zelf geen walnoten door het beslag gedaan i.v.m. allergieën van enkele gasten, maar het lijkt me wel erg lekker.
 6. Stort het beslag in de bakvorm en zet het ongeveer 45 minuten in de oven. Uiteindelijk heeft het bij mij bijna een uur in de oven gestaan, dus controleer na 45 minuten eerst even of de cake echt gaar is.
 7. Meng wat Mascarpone met wat poedersuiker en een klein beetje sinaasappelsap. Bepaal zelf de hoeveelheid. Ik heb dit op de gok gedaan.
 8. Als de cake is afgekoeld, smeer je het ‘mascarponemengsel’ over je cake.
 9. Bestrooien met wat stukjes walnoten en opdienen maar!

Hoe simpel is dat? Kan niet mislukken! Smakelijk!

2 gedachtes over “Recept: Worteltaart / Carrot cake

 1. Wauw! Ik herken mezelf hier echt in! Ik ben vaak onzeker, totdat iemand bevestigt dat ik het goed doe. Ook accepteren dat je fouten maakt heb ik af en toe moeite mee. Hoe zit dat bij jou?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s